Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз и в двете петъчни свободни тренировки преди Гран При на Саудитска Арабия на градското трасе в Джеда. 

И ако в първата сесия предимството на британеца пред лидера в шампионата Макс Верстапен бе само с 0.056 по-бърз от него, във втората ситуацията бе по-различна, но тя завърши преждевременно заради тежка катастрофа на Шарл Льоклер. 

Трасето, което има 27 завоя, всъщност е едно от най-бързите в календара и пилотът на Ферари загуби контрол върху колата с около 240 км/час, за да се удари и да разбие сериозно колата, но самият той остана невредим. 

Хамилтън приключи с почти 2 десети предимство пред Макс във втората тренирока, като пилотът на Ред Бул бе изпреварен от Валтери Ботас с другия Мерцедес, като финландецът остана на 0.061 от съотборника си, докато трети бе Пиер Гасли с Алфа Таури. 

Все пак усещането е, че разликите са минимални, въпреки че Хамилтън остава с предимство. Световният шампион изостава с 8 точки от Верстапен и се нуждае от по-добри резултати от съперника си в оставащите два старта, за да стигне до 8-ата си титла. Макс може да е шампион още в неделя ако спечели с 18 точки повече от Люис.