Грешка на Макс Верстапен в самия край подари полпозицията на Люис Хамилтън за предпоследния старт от сезона във Формула 1. 

На пистата в Джеда, Саудитска Арабия, пилотът на Ред Бул бе в страхотна бърза обиколка и бе с 2 десети аванс пред световния шампион. 

На последния 27-и завой обаче, Макс допусна грешка и удари задна дясна част на колата си в стената, оставяйки първото място в квалификацията за 7-кратния първенец на планетата. 

Верстапен ще стартира едва трети, тъй като Валрети Ботас с другия Мерцедес даде по-добро време от него при първите бързи обиколки. 

„Разбира се, че случилото се е ужано. Като цяло обаче, квалификацията бе добра. Знаех, че имаме скорост и това се видя, но в края блокирах предна лява гума, подхлъзнах се и се ударих“ обясни Макс след квалификацията. 

Той води с 8 точки пред Хамилтън, но битката между двамата е невероятно драматична. Шарл Льоклер изпревари Серхио Перес за 4-ото място, а Пиер Гасли ще стартира 6-и ца тима на Алфа Таури. Десетката допълниха Ландо Норис, Юки Цунода, Естебан Окон и Антонио Джовинаци.