Люис Хамилтън обвини Макс Верстапен, че е прекрачил границата с карането си при защитата си в Гран При на Саудитска Арабия. 

В Джеда двамата претенденти водеха невероятна битка за победата, като на два пъти се удариха леко, а пилотът на Ред Бул определено имаше вината за това. Люис все пак спечели, за да се изравнят двамата по точки преди последния старт. 

„Аз просто се опитах да запазя спокойствието си, което обаче бе много трудно. През живота си съм се състезавал срещу много съперници, всеки от които бе с различен характер. Само някои от тях обаче са прекрачвали правилата. Този път Макс премина границата и толкова пъти трябваше да избягвам сблъсък с него” заяви Люис. 

„Опитвах се да спазвам очертанията на пистата и да карам по правилния начин, но се случиха толкова много неща, включително и този тест на спирачките, който ми направи в края. Явно идеята му бе да му пропусне на старт-финалната права и след това веднага да ме атакува, използвайки системата DRS. Помислих, че съм загубил предното си крило, но за радост не бе така” добави британецът.