Невероятният сезон във Формула 1 ще определи шампиона ще определи в последния старт, в който Люис Хамилтън и Макс Верстапен ще започнат с равни точки. 

Победата на британеца заедно с най-бързата му обиколка и второто място на конкурента му означаваше, че те събраха по 369,5 точки след 21 състезания, което е наистина изумително. 

Това е едва вторият подобен случай в историята. През 1974-а Емерсон Фитипалди и Клей Регацони започват последния кръг с по 52 точки, като титлата е за бразилеца, който завършва 4-и, докато конкурентът му е 11-и. 

Заради повечето си победи Макс ще е шампион, ако двамата приключат с равни точки, което може да стане обаче само ако завършат извън топ 10 или отпаднат, което на фона на случилото се в Джеда, изобщо не изглежда малко вероятно. 

Иначе за 30-и път в историята шампионът ще бъде определен в последния старт, като през новия век това е 8-ият подобен случай. Люис Хамилтън загуби титлите през 2007 и 2016 именно във финалните надпревари, но сега е готов да направи знаменит обрат. Дали обаче Макс Верстапен е казал последната си дума?