Пилотът на Уилямс Никола Латифи ще получава енергийни напитки Ред Бул до края на живота си, след като бе в основата на драматичната титла на Макс Верстапен. 

Канадецът разби колата си 5 обиколки преди края в Абу Даби, което доведе до кола за сигурност на пистата, смяна на гуми за Макс и изпреварване в последната обиколка срещу Люис Хамилтън. 

Дотогава титлата изглеждаше в ръцете на британеца, който имаше комфортен аванс и не се виждаше как ще изпусне короната. Нещата обаче се промениха по невероятен начин в последните обиколки заради инцидента на Литифи. 

„Той ще получава със сигурност до края на живота си Ред Бул“ заяви щастливият бос на отбора Кристиан Хорнър след състезанието. Все пак ситуацията е още неясна, тъй като макар и двата протеста на Мерцедес да бяха отхвърлени, те планират обжалване. 

„Имахме нужда от помощ от боговете на Формула 1 в последните обиколки. Благодарни сме на Никола Латифи и колата за сигурност. Крещяхме на рейсдиректора да ги остави да се състезават и бе страхотно, че те го направи. Беше истинска лудост!“ добави той.