Международната автомобилна федерация – ФИА, вече има нов президент. Това е Мохамед бин Сулайем, който заменя Жан Тод, останал начело в последните 12 години, но след 3 мандата нямаше право да остане на поста повече. 

Бен Сулайем спечели 61,62% от гласовете срещу британеца Греъм Стокър, за да стане първият неевропеец, който ще оглави ФИА.   

Той е роден в Дубай, като 14 пъти е рали-шампион на Близкия Изток и бе вицепрезидент за спорта във ФИА, както и член на Световния съвет по моторни спортове. 

„За мен е чест да бъда избран за президент на ФИА. Благодаря за доверието и големи благодарности към Жан Тод за свършената работа. Ще бъда напълно отдаден, за да продължим развитието на моторния спорт” заяви Бин Сулайем. 

Той обяви, че Люис Хамилтън е възможно да бъде наказан, заради това, че пропусна галавечерта в Париж, на която Люис Хамилтън получи титлата си като световен шампион във Формула 1 и с това е нарушил правилата. Една от първите му задачи обаче ще бъде анализ на хаоса в Абу Даби и подобрение на правилата, които през цялата година бяха интерпретирани противоречиво.