Разследването на противоречивия финал на сезон 2021 във Формула 1, ще приключи най-късно в началото на февруари. 

От ФИА са започнали преразглеждане на случилото се в Абу Даби, като отново ще разпитат всички замесени, начело с рейсдиректора Майкъл Маси. Ще има обаче срещи със стюардите, пилотите и представители на отборите. 

Генералният секретар на ФИА Питър Байер оглавява процеса, а новият президент на организацията Мохамед бин Сулайем, лично и внимателно ще следи как върви проучването. 

Очаква се всичко със сигурност да приключи преди срещата на Световния Съвет по моторните спортове, който е насрочен за 3 февруари. 

Въпреки че се отказаха да обжалват резултата от надпреварата, от Мерцедес остават силно недоволни от действията на Майкъл Маси по отношение на периода с кола за сигурност на пистата и спорния начин, по който Люис Хамилтън загуби титлата от Макс Верстапен. 

Твърди се, че бъдещето на Хамилтън все още е неясно, като много важно ще бъде какви ще бъдат резултатите от разследването. Заговори се, че от Мерцедес се се отказали от допълнително обжалване, в замяна на освобождаването на Маси от позицията, но това бе отречено.