Състезателните уикенди през сезон 2022 във Формула 1 ще бъдат с различна от досегашната структура. 

Заради предвидените рекордни 23 състезания, които трябва да се проведат, шефовете взеха решение да променят подредбата на събитията. 

Досега традиционно всичко започваше в четвъртък след обед с пресконференции и медийни събития и завършваше със състезанието в неделя. 

Сега обаче медийните изяви ще бъдат преместени в петък сутринта и така уикендите вече ще бъдат тридневни, като по този начин ще се освободят допълнителни 24 дни за пилоти и отбори. Това ще важи и за ГП на Монако, където по традиция срещите с медиите бяха в сряда, а свободните тренировки в четвъртък, като петък бе свободен. 

Освен това срещите с журналистите вече ще бъдат ограничени до максимум 2 часа, като не трябва да завършват по-малко от час и половина преди първата свободна тренировка. Не е ясно дали ще има разлика в уикендите със спринтови квалификации. 

Тази нова подредба ще направи петъчните дни доста натоварени, като може да има промяна и в часовете на свободните тренировки, защото ако например първата сесия е насрочена за 11:30 преди обед, тогава пресконференциите трябва да се проведат доста рано – между 8:00 и 10:00 сутринта. Втората свободна тренировка ще може да започне най-малко 2 часа след края на първата. Съботите и неделите не се променят.