Разкритията около противоречивия финал на сезон 2021 във Формула 1 ще бъдат обявени след няколко дни, съобщиха от ФИА. 

Вчера в Лондон се състоя среща между шефовете на световната организация, ръководството на Ф1 и ръководители на отборите, под председателството на новия президент Мохамед Бин Сулайем. 

Дебатите за случилото се са продължили около 4 часа и са били доста разгорещени, разкрива „Скай Спортс“, като след тяха бе разпространено и официално съобщение. 

„Президентът на ФИА ръководи детайлно обсъждане на случилото се в Гран При на Абу Даби 2021. След проведеното разследване, резултатите от нето ще бъдат внимателно анализирани и ще бъдат съобщени публични структурни промени и план за действие в следващите дни“ се казва в него. 

Тото Волф и Кристиан Хорнър присъстваха на срещата и макар да се отбелязва, че тя не е довела до ясни заключения, се очаква рейсдиректорът Майкъл Маси да бъде преместен на друга позиция. 

Неговите действия, които оставиха сериозни съмнения в подкрепа на Макс Верстапен срещу Люис Хамилтън, предизвикаха бурна реакция, като очакванията са новият човек на позицията да има много по-сериозна подкрепа през новия сезон.