Уилямс стана поредният тим, който показа автомобила си за новия сезон във Формула 1, като дори колата се появи и на пистата. 

Първо по време на официалното представяне се видя новия цят на FW44, след което във вторник следобед Никола Латифи седна зад волана на колата на подгизналата „Силвърстоун“. 

Един от най-успешните отбори в историята ще бъде в различни цветове за 2022-а, като залага на преобладаващо класическо синьо, с леки елементи от светлосиньо и червено. 

Отборът прогресира доста през миналия сезон, като завърши 8-и при конструкторите и сега се надява на още по-голям скок предвид промените в правилата. Освен Латифи другият пилот е Алекс Албон, който се връща във Формула 1 и заменя преминалия в Мерцедес Джордж Ръсел. И двамата пилоти присъствата на представянето. 

„Ако колата е толкова бърза, колкото изглежда, ще много хубаво. Надявам се, че прогресът ни ще продължи“ коментира босът Йос  Капито. Между 2018 и 2020 Уилямс спечели едва 8 точки общо, като бе абсолютен аутсайдер, но през миналата година постигна цели 23, включително и подиум, макар и на несъстоялата се ГП на Белгия.