Майкъл Маси вече не е рейсдиректор на Формула 1! Това потвърдиха от ФИА след внимателен анализ на случилото се в Гран При на Абу Даби миналия декември. 

Както е известно именно с решенията взети тогава, Маси се постави под огромно напрежение, а действията му доведоха до изпреварване на Макс Верстапен на Люис Хамилтън в последната обиколка и титла за пилота на Ред Бул. От Мерцедес бяха бесни, а скандалът огромен. 

Новият президент Мохамед Бин Сулайем потвърди редица структурни промени, в стремежа Формула 1 да направи стъпка напред в развитието си. Маси ще получи друга позиция във ФИА. 

На негово място бяха поставени двама души, които ще изпълняват неговите функции на ротационен принцип. Това са бившият рейсдиректор в DTM Нилс Витих, както и Едуардо Фрейтас, който е рейсдиректор в Световния шампионат по издръжливост. 

„Бих искал да ви информирам, че Формула 1 вече има ново ръководство по отношение на състезанията. Нилс Витих и Едуардо Фрейтас ще изпълняват функциите на рейсдиректор, като техен постоянен съветник ще бъде Хърби Блаш. Майкъл Маси, който изпълняваше тези изискващи функции през последните 3 години, ще получи предложение за нова позиция във ФИА” се казва в съобщението на Бин Сулайем. 

Въвежда се и видеоасистент съдия (ВАР), който също ще помага на рейсдиректора, а както се очакваше се премахва разкритие на комуникацията между отборите и рейсдиректора.