Ред Бул завърши предсезонните тестове на върха, показвайки отлична скорост в последния ден от изпитанията в Бахрейн. Другата неделя на същото трасе започва новия сезон във Формула 1.

Тимът въведе различни подобрения при автомобилите, включително и при кутиите за радиаторите и световният шампион показа много добро темпо. 

Още сутринта Серхио Перес бе най-бърз, след което следобед Верстапен бе над всички, с 0,7 секунди преднина пред Шарл Льоклер с Ферари. Все пак нидерландецът използва най-меките гуми, докато почти всички от конкурентите му караха с малко по-твърдите. 

Мик Шумахер с Хаас се намести между двамата, за да запише още един добър резултат за аутсайдера и да му даде надежди, че през новия сезон отборът няма да бъде толкова назад и ще може да се бори за точки. 

Фернандо Алонсо даде 4-о време с Алпин, докато Джордж Ръсел завъртя най-добрата обиколка за Мерцедес и приключи 5-и, макар че усещането е, че отборът изобщо не е разкрил всичките си козове. Люис Хамилтън бе 17-и сутринта. 

„Не мисля, че в момента ще можем да се бори за победи. Просто не сме достатъчно бързи и трябва да намерим доста скорост“ коментира британецът, но това може и да е прах в очите на съперниците.