От Ферари отричат, че започват новия сезон във Формула 1 като фаворити, но Шарл Льоклер обяви, че тимът съвсем реално може да спечели 5 състезания.  Кампанията стартира в неделя в Бахрейн. 
 
Единствените два успеха на монегаска бяха в Белгия и Италия през 2019-а, когато обаче имаше някои сериозви въпросителни относно редовността на двигателя на Скудерията.  
 
Сега мнозина специалисти поставят Черните кончета сред претендентите за короната още от началото на сезона предвид силното представяне на тестовете и Льоклер също демонстрира оптмизъм.  
 
„Питат ме колко победи бих искал да спечеля. Веднага бих отговорил 23, но по-реалистично изглежда 5. Все още обаче е много рано за прогнози, но моята цел е да съм в челото във всеки старт. Същото важи и за Карлос и Ферари. Определено работим в правилната посока и това, че сме постоянни на тестовете и нямам проблеми е много добър знак” заяви той.  
 
В същото време обаче, шефът на отбора Матиа Биното твърди, че Скудерията е аутсайдер в сравнение с Ред Бул и Мерцедес.  
 
„Направихме добри тестове, но по отношение на това къде се намираме е много трудно да се отсъди в момента. Продължавам да вярвам, че Ред Бул и Мерцедес са големите фаворити. В последните години бяха в челото и няма причина и сега да не са там. Ние сме аутсайдери по отношение на тях, но целта е да сме максимално близо. Искаме да бъдем конкурентни, но сезонът е много дълъг, така че развитието на колата през годината ще е ключово” заяви Биното.