Себастиан Фетел ще пропусне старта на сезона във Формула 1 и състезанието в Бахрейн тази неделя. Причината е позитивен тест за Ковид-19. 

Четирикратният световен шампион ще бъде заменен от резервния пилот на Астън Мартин – Нико Хулкенберг, потвърдиха от отбора. Той се е изолирал в дома си в Швейцария и се чувства добре, съобщи „Auto Motor und Sport”.

През миналата седмица Даниел Рикардо даде положителна проба за коронавирус и не успя да кара на тестовете, но сега е на линия и ще бъде в колата на Макларън. 

За Фетел това ще е първи пропуснат старт от началото на пандемията. Хулкенберг обаче, който е без постоянно място след края на 2019-а, на няколко пъти записа състезания за отбора, който преди това се казваше Рейсинг Пойнт, замествайки Серхио Перес и Ланс Строл. 

В края на следващата седмица е ГП на Саудитска Арабия, така че ако Фетел даде негативен тест преди това, ще може да се състезава. Утре са свободните тренировки на пистата „Сахир” от 14:00 и 17:00 часа българско време, като квалификацията и надпреварата в събота и неделя също са от 17:00.