Взрив в петролно депо на около 15 км. От пистата в Джеда, стресна сериозно Формула 1, около 2 часа преди втората свободна тренировка. 

Голям облак черен дим можеше да се види още от пистата още към края на първата сесия, а впоследствие стана ясно, че пожарът е причинен от ракетна атака, отговорността за която е поета от бунтовническа групировка в Йемен.  

Втората свободна тренировка започна с 15 минути закъснение заради среща на шефовете на отборите с президента на Формула 1 Стефано Доменикали и този на ФИА Мохамед Бин Сулайем. След уверения от големите шефове, че сигурността на всички ще бъде гарантирана, сесията се проведе, а уикендът ще продължи по план. 

Шарл Льоклер с Ферари бе най-бърз и във втората тренировка, като изпревари с 0.140 Макс Верстапен, който обаче кара с по-бавните гуми в този тур. И за двата автомобила на Скудерията обаче, сесията приключи преждевременно заради леки удари само в разстояние на секунди. 

Победилят в Бахрейн закачи стената на 4-и завой с предна лява гума и се прибра в бокса с доста бавна скорост, докато инцидентът на Карлос Сайнц бе на 13-и завой, като изглеждаше доста лек, но той също не продължи и това струваше загуба на ценно време за отбора при събирането на информация. 

Сайнц и Серхио Перес също не бяха с голямо изоставане, а и Люис Хамилтън бе на по-малко от половин секунда, така че това бе прогрес за Мерцедес. Ландо Норис също показа подобрение при Макларън със 7-ата си позиция, докато този път от Хаас изоставаха повече, като Кевин Магнусен бе дори последен, но с технически проблеми.