Проблемът на Ред Бул не е само надеждността на двигателя. Това обяви съветникът в отбора и ключова фигура в тима Хелмут Марко. 

Световният шампион Макс Верстапен отпадна за втори път в 3 състезания, след като не завърши  и в ГП на Австралия, за да изостане на 46 точки от лидера Шарл Льоклер. На практита той загуби 36 точки, тъй като и в двата случая се движеше втори. 

От Ред Бул ще разследват внимателно причините за отпадането в Мелбърн, но според Марко това е само един от сериозните проблеми пред тима. 

„За съжаление има 2-3 основни неща, които ни носят големи трудности. На първо място разбира се е надеждността, но ето, че сега изостанахме твърде много от Ферари. Те работеха по-добре с гумите, докато при нас се появи грейнинг и то бързо. Техният баланс изглежда много добър, за разлика от нашия. Освен това сме и по-тежки с поне 10 кг. От тях, което също ни затруднява. Определено това са трудни времена за нас“ заяви Марко. 

От Ред Бул ще опитат да намалят теглото си с поне 8 кг. За „Имола“ другата седмица, ка отборът се нуждае от бърза реакция, защото в противен случай защитата на титлата ще изглежда мираж много рано през кампанията.