Мерцедес най-после демонстрира подобрение в свободните тренировки преди Гран При на Маями във Формула 1. Останаха обаче и много неизвестни. 

С ново предно и задно крило, Джордж Ръсел и Люис Хамилтън показаха, че тимът сякаш е на път да се върне в челото на колоната и да остави сериозните проблеми от първите стартове зад гърба си. 

Новобранецът в отбора бе втори в първата свободна тренировка около „Хард Рок Стейдиъм“, а във втората сесия дори оглави подреждане. 

Люис Хамилтън пък първоначално бе 8-и, но след това също се подобри и завърши с 4-о време, на изоставане от малко над 2 десети от съотборника си. Автомобилите и на двамата обаче продължиха да подскачат на правите, макар и сякаш не толкова, колкото преди. 

Шарл Льоклер и Серхио Перес бяха втори и трети, като разликите определено бяха минимални. По-сериозните бяха за техните съотборници. 

Карлос Сайнц отново катастрофира и разби Ферарито си, като тренировката бе прекъсната за няколко минути.

Световният шампион с Ред Бул пък имаше големи проблеми с волана и едва не предизвика инциденти с Ланс Строл и Фернандо Алонсо, тъй като почти не можеше да управлява колата. В крайна сметка той остана без време. 

Иначе трасето е доста трудно и технично, като имаше и други инциденти, завъртания и прекъсвания, а по време на квалификацията и състезанието се очаква и още от същото. 

Битака за по-висока позиция на стартовата решетка е от 23:00 часа в събота българско време, а състезанието ще започне в 22:30 в неделя.