С победата си в Маями снощи Макс Верстапен се изравни по триумфи с трикратния шампион във Формула 1, както и с Нико Розберг. 

Тримата имат по 23, като делят 12-14 място във вечната ранглиста. Нидерландецът обаче със сигурност ще продължи да се изкачва в подреждането и скоро ще бъде в топ 10, тъй като Хуан-Мануел Фанджо е с 24, а Ники Лауда и Джим Кларк имат по 25. 

Иначе Макс определи като ключово за победата ранното изпреварване срещу Льоклер в началото, въпреки че в края при сейфти-кара имаше някои трудности срещу пилота на Ферари. 

„Стартът ми бе много добър. Имах шанса да мина веднага пред Сайнц, а след това видях, че Шарл има проблеми с предна дясна гума и успях да го изпреваря, което ми позволи да покажа необходимата скорост. В края не бях доволен при излизането на колата за сигурност, тъй като гумите ми изстинаха, но тези неща се случват, а и след като гумите се загряха всичко отново бе наред“ коментира световният шампион, който стопи изоставането си до Льоклер на 19 точки. 

Интересното бе, че на подиума за награждаването той се появи с предпазна каска от американския футбол, след като състезанието се проведе около дома на местните Долфинс – „Хард Рок Стейдиъм“. 

От Ред Бул обаче изтъкнаха и стратегическата грешка на Ферари, след като при излизането на сейфти-кара от отбора не вкараха за смяна и нови гуми никой от пилотите си, което можеше да донесе много неприятности за Макс.