В Мерцедес останаха крайно доволни от прогреса в Испания, след  като Джордж Ръсел завърши трети, а Люис Хамилтън, който изостана след спукана гума още в първия тур, стигна до 5-ата позиция. 

Случилото се накара от отбора да обявят, че се връщат в битката за титлата, след като най-после решиха проблемите с подскачането. Тото Волф дори обяви, че без проблема в началото, Хамилтън е имал темпото да спечели. 

„Дали можем да се борим за титлата? Може да се обзаложите, че със сигурност е така. Имаме причини да вярваме, че можем да бъдем там. В моторния спорт всичко бързо се променя. Ето сега Ферари спечелиха малко точки, но ние трябва да продължим да натискаме. Ако Люис не бе изостанал в началото, можеше да се бори за победа. Важното обаче е и че събрахме много данни от представянето“ заяви босът на Сребърните стрели, които изостават на 75 точки от Ред Бул при конструкторите. 

Хамилтън също бе щастлив, въпреки че след случилото се в началото поиска да се откаже, за да не натоварва мотора. С промените по пода и предното крило обаче, той стигна до 4-о място и ако не бе получил проблем с прегряване в края, щеше да завърши веднага след съотборника си. 

„Подобно състезание е като победа! Дори се чувствам по-добре, отколкото след триумф. В тази надпревара имахме много проблеми и трудности и да завършим така, след като бяхме в края в началото, е страхотно. Колата бе наистина отлична. Посвещавам триумфа на едно болно малко момиченце, което ме попита в събота да ли мога да спечеля. Отговорих, че не зная, но че ще дам всичко, за да успея. Това е една малка победа. Просто е страхотно“ доволен бе Люис.