От Ред Бул защитиха стратегията си в Гран При на Испания, която изведе Макс Верстапен пред Серхио Перес, въпреки че мексаканецът изглеждаше, че може да спечели. 

Световният шампион допусна грешка в първите обиколки, като мина през чакъла и от 2-и се смъкна до 4-о място. Отпадането на Шарл Льоклер обаче промени ситуацията. 

Макс имаше проблеми и с DRS-а, който не работеше нормално, но с пресичаща стратегия успя да се справи с Джордж Ръсел, а след това мина и пред Перес, който получи „напомняне“ от бокса, че е на различна стратегия, след като бе спирал един път по-малко. Чеко очевидно недоволен, каза след надпреварата, че трябва да изяснят нещата с отбора. 

„Това, което се виждаше ясно, бе че всички имат проблеми с прегряването и високите температури. В такъв момент не трябва да рискуваш да не завършиш, когато потенциално можеш да спечелиш двойна победа. Макс просто имаше предимство с гумите си. Чеко нямаше как да стигне до финала без нова смяна, така че в края я направи и взе бонус-точката за най-бърза обиколка“ обясни Кристиан Хорнър. 

„Нашата отговорност е да финишираме с двете коли на възможно по-висока позоция. Мисля, че Чеко вече е наясно със ситуацията и че нямаше как да направи толкова дълъг стинт с тези медиум. Макс имаше предимство при гумите и бе с 2 секунди на обиколка по-бърз. Нямаше смисъл в края те да се борят един с друг и това бе правилното решение без съмнение. Ние разбира ще говорим с него и ще изясним нещата. Трябваше да покрием и Ръсел, така че всичко се получи добре“ добави той.