Във Ферари са на мнение, че все още е рано да въвеждат отборти заповеди, въпреки колебливото представяне на Карлос Сайнц от началото на сезона. 

В Испания от Ред Бул ясно показаха, че по-високата позиция на Макс Верстапен е приоритет, като оставиха Серхио Перес втори, макар и да се оправдаха, че мексиканецът е бил с различна стратегия, а и трудно е щял да спечели без нова смяна на гуми. 

В Скудерията Шарл Льоклер стартира отлично кампанията и поддържаше добър аванс до надпреварата в Барселона, когато отпадна заради повреда и в момента вече изостава на 6 точки от Верстапен. Монегаскът обаче има 39 точки повече от Сайнц и мнозина смятат, че испанецът вече трябва ясно да му помага. Не обаче и от отбора. 

„Не, все още е много рано за това” заяви спортният директор на Черните Кончета Лоран Мекис. „Видяхте как през миналия сезон нещата в неговото начало се промениха в края” добави той. 

„Ние натискаме с цел Карлос да се адаптира още по-добре и да се чувства още по-добре в колата. Миналата година бе много силен и вярваме, че съвсем скоро ще подобри нивото си. Все пак са минали само 6 състезания от общо 22, така че сме много далеч от проблема, за който говорите. Това е въпрос за много по-късен етап от сезона” каза още Мекис.