Във Ферари имат сериозни притеснения за надеждността на двигателите си, призна босът Матия Биното след „катастрофата” в Баку, където и двата автомобила отпаднаха заради повреди. 

Карлос Сайнц първи напусна надпреварата заради проблем в хидравликата, а в 20-ата обиколка двигателят на Шарл Льоклер изпуши и това остави Ред Бул без конкуренция по пътя към двойната победа. 

За да бъдат обаче нещата още по-неприятни, Гуаню Жоу и Кевин Магнусен от Алфа Ромео и Хаас, които също ползват двигатели на Скудерията, също отпаднаха заради агрегатите. 

„Разбира се, че сме притеснени. Казахме го още преди да дойдем в Баку. Надеждността винаги е сериозен фактор в битката, както и представянето. Натиснахме много, за да развием колата, но се доказваме, че все още не сме достатъчно надеждни” заяви Биното. 

„Все още остава да свършим доста работа, но след като не бяхме твърде еуфорични в началото на сезона и сега не трябва да сме крайно разочаровани. Сега е необходимо да работим здраво, за да ликвидираме проблемите и да бъдем по-силни в бъдеще. Сега още не знаем кое точно бе нередно и не е ясно, дали проблемите могат бързо да бъдат разрешени. Трябва ни повече време за анализ” добави той.