Във Ферари вярват, че са били по-бързи  от Ред Бул, въпреки че не успяха да спечелят Гран При на Канада. 

Карлос Сайнц направи много силна надпревара и в последните 15 обиколки през цялото време бе по-петите на Макс Верстапен, който обаче не допусна грешка и триумфира макар и с аванс от под секунда. 

За испанеца това бе най-силното представяне през сезона и той бе очаквано разочарован, че не е успял да стигне до победата. 

„Този уикенд за първи път през  сезона бях най-бързият на пистата, както с гумите медиум, така и с хард. Чувствах се отлично в колата и е жалко, че успях да спечеля първата си победа“ заяви Сайнц. 

Верстапен също призна, че от Ферари са имали по-добрият автомобил, но и изтъкна, че силите на двата тима са силно изравнени и в крайна сметка позицията на пистата му е помогнала да остане начело. 

Шарл Льоклер успя да стигне до 5-ото място, след като започна 19-и, но не бе доволен, след като в средата на състезанието дълго време остана зад Естебан Окон и това навреди на стратегията му, а след  това бе  забавен и в бокса. 

„Като цяло имах трудности, защото в един момент се оказах зад няколко коли, а след  това нямаше как да изпреваря Естебан. След това ме забавиха при смяната и пак се върнах зад няколко съперници, така че петото място предвид обстоятелствата бе максимума за мен“ каза Льоклер.