Шарл Льоклер продължава да вярва, че има шансове за титлата във Формула 1 и е убеден, че с 2 победи отново ще се върне в борбата. 

Няколко отпадания на пилота на Ферари, съчетани със стратегически грешки на Ферари, го остави на 49 точки от Макс Верстапен, но монегаскът запазва увереността си. 

В Канада той трябваше да стартира от последна редица, след като двигателят му грумна в Азербайджан, като успя да завърши 5-и и е сигурен, че със серия добри резултати всичко ще се промени. 

„Сега предстои надпреварата на „Силвърстоун“, където ще се целим в победата. Шампионатът все още е много дълъг и макар и изоставането ми да е 49 точки, с 2 победи всичко ще се промени. Просто трябва да се концентрираме върху себе си“ заяви Льоклер. 

„Ако продължим да натискаме можем да се върнем в челото. Не мога да коментирам какво се случва в Ред Бул, но в крайна сметка всеки има проблеми с надеждността. Мерцедес също се подобрява, така че нищо не е приключило“ добави той. 

Босът на Ферари Матиа Биното го подкрепи. „Определено битката не е свършила. Има още много състезания, но ние мислим само за това, което предстои и за тези до лятната пауза. В Англия Ред Бул вероятно ще има подобрения, така че нека да видим какво ще е положението“ каза той. 

През юли предстоят 4 състезания – в Англия, Австрия, Франция и Унгария, като голямата цел на Льоклер ще бъде да спечели колкото може повече от тях и да намали максимално изоставането си от Верстапен.