Карлос Сайнц все още няма необходимото, за да бъде  световен шампион във Формула 1. Това обяви първенецът на планетата за 2016-а Нико Розберг. 

Испанецът още чака първата си победа в кариерата си, като миналата неделя в Канада притисна сериозно Макс Верстапен в продължение на 15 обиколки, но така и не успя да го изпревари и завърши на по-малко от секунда от него. 

Със своите 11 подиума той вече е трети в класацията на пилотите, които най-много пъти са били в топ 3, без обаче да спечелят. В предишните състезания пък бе в сянката на съотборника си Шарл Льоклер и допусна серия грешки, което явно накара Розберг да заяви, че Карлос не е готов за титлата. 

„Сайнц е много добър пилот, но понастоящем не притежава това, което е необходимо, за да си световен шампион. Това се вижда от факта, че Льоклер е по-бърз от него във всяко състезание. Той определено трябва да се подобри още, за да бъде на нивото на Шарл, който в момента го превъзхожда“ заяви Нико. 

„Миналата година бе различно, но сега колите са други и явно му трябва повече време, за да свикне. Наистина постави под голямо напрежение Макс в Монреал, но пилотът на Ред Бул бе изключително уверен и перфектен в карането си, като не допусна и най-малката грешка“ добави Розберг.