Босът на Ферари Матиа Биното обясни действията на отбора, след като Шарл Льоклер бе лишен от победа във Великобритания и остана 4-и след лоша стратегия. 

Монегаскът учудващо не бе повикан за смяна на гуми, когато бе лидер и след като Естебан Окон получи повреда и спря на пистата. 

Той остана с износените си гуми хард, докато Сайнц, Перес и Хамилтън преминаха на софт, което в крайна сметка ги извади пред Льоклер, въпреки здравата битка, която пилотът на Ферари даде на съперниците си. 

Действията на отбора изглеждаха като сериозна грешка, независимо от победата на Карлос. По-логично изглеждаше Льоклер да спре, а Сайнц да остане на пистата или пък дори и двете коли да бъдат повикани, както смятат някои от анализаторите. 

„Преценихме, че нямаме достатъчно разстояние между двете коли, за да спрат заедно и трябваше да избираме. В крайна сметка се спряхме на Карлос, тъй като Шарл бе лидер. Нямаше как да знаем и какво ще направят останалите, ако той бе спрял от първото място. Сайнц нямаше как да отвори повече време до Льоклер, тъй като бе притиснат. В онзи момент просто не бяхме сигурни, макар че сега изборът на софт изглежда логичен” обясни доста мъгливо Биното. 

Впоследствие той бе забелязан да размахва пръст в лицето на Шарл и двямата сякаш се караха, но обясни, че нищо особено не се е случило. „Просто му казах, че разбирам разочарованието му, но и че направи фантастично състезание, като се бори до последно. Трудно е да бъде щастлив при тази развръзка след толкова големи усилия, но е важно да остане спокоен и позитивен” добави той.