Макс Верстапен прие спокойно седмото си място в Гран При на Великобритания и разкри защо е загубил темпо в един момент от състезанието. 

Световният шампион бе с отлично темпо и поведе след грешка на Карлос Сайнц, но малко по-късно загуби скорост и в крайна сметка се смъкна в класирането, като в края удържа доста агресивно Мик Шумахер, за да финишира 7-и и да вземе 6 точки. 

При положение, че Серхио Перес завърши 2-и, а Шарл Льоклер 4-и, нидерландецът продължава да води спокойно в класирането с 34 точки пред съотборника си и 43 пред пилота на Ферари. 

„Малко след като поведох преминах през отчупени парчета на пистата и ако в повечето случай те просто излитат встрани, този път минаха под колата и повредиха изцяло задната лява част на пода на колата. В един момент ми се струваше, че колата просто се разпада и помислих, че съм спукал гума, което не бе така. В крайна сметка при това положение 7-о място с този автомобил не е чак толкова лошо и със сигурност е по-добре от 0 точки“ заяви Макс. 

„Той просто загуби голяма част от прилепянето от пода и в хода на надпреварата проблемите се влошаваха. В един момент се бореше с Астън Мартин и Хаас и целта бе да вземе малко точки. В края сложихме софт и той се бори като лъв. Никога не съм смятал, че ще се бори толкова здраво за седмо място, но в крайна сметка в края на сезона тези точки може да направят разликата“ добави босът на Ред Бул Кристиан Хорнър.