Шарл Льоклер очаквано бе силно недоволен и разочарован от 4-ото си място в Гран при на Великобритания и също опита да замаже разгорещената размяна на реплики с боса Матиа Биното.  
 
Монегаскът бе жерта на 2 лоши решения на Ферари, като първо дълго време не му бе разрешено да атакува съотборника си Карлос Сайнц, след което при възможност да „безплатен” питстоп остана на пистата като лидер, но след това бе изпреварен от трима с по-добри гуми.  
 
След състезанието изглеждаше, че той се скара доста сериозно с Биното, като имаше дори размахване на пръсти, но след това заяви, че не се е случило нищо драматично.  
 
„Той просто дойде да ме поздрави и това бе всичко. В края с износените гуми естествено, че ми бе много трудно. Дадох всичко, но то не бе достатъчно и е нормално да съм разочарован. Трябва все пак да погледнем голямата картина. Може би от колата нямах пълна яснота за нещата на пистата” заяви Льоклер.  
 
„Мисля, че загубих известно време при първия стинт и особено в началото на втория, когато бях зад Карлос, но все пак трябва да видя цялата картина. Поздравления обаче за Карлос, защото първият триумф винаги е специален. В последните състезания той натрупа увереност и съм радостен за него” добави Шарл.