Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу обяви, че няма търпение да се върне в колата и ще бъде на линия още за предстоящата Гран При на Австрия тази неделя. 

Китаецът се измъкна невредим при ужасна катастрофа малко след началото на състезанието във Великобритания вчера. 

Тогава след контакт с Джордж Ръсел, болидът му първо се преобърна и измина по тази начин известно разстояние, а след това отскочи, превъртя се на няколко пъти във въздуха и бе спрян от предпазната мрежа, след като прескочи стената от гуми. 

Без предпазната система „Ореол”, която бе въведена преди няколко сезона, за да пази главите на пилотите, развръзката за Джоу можеше да бъде фатално, но сега той се размина само с натъртвания. 

„Радвам се, че съм добре, защото катастрофата бе наистина сериозна. Маршалите и медицинския екип бяха фантастични с бързата си реакция. Благодарен съм и на ФИА и Формула 1 за подобрението по отношение на сигурността на колите. Системата „Ореол” ме спаси и показа колко е важна за нас. Сега обаче повече от всякога нямам търпение да се върна на пистата и да правя това, което обичам. Всичко е наред и очаквам състезанието в Австрия” заяви Джоу чрез прессъобщение от отбора си Алфа Ромео. 

Очаква се той да бъде в автомобила още в петък, когато са свободните тренировки на пистата "Ред Бул Ринг".