От Ред Бул също останаха изненадани от действията на Ферари по отношение на стратегията на „Силвърстоун” и това, че италианците не взеха максимума след проблемите на Макс Верстапен, който остана 7-и. 

Според Кристиан Хорнър от Скудерията са пропуснали на практика двойна победа, след като Шарл Льоклер не бе повикан за смяна на гуми и в крайна сметка той остана 4-и, след като в последните обиколки нямаше шанс срещу сложилите по-добри гуми Сайнц, Перес и Хамилтън. 

Ако бе спечелил монегаскът щеше да намали изоставането си до Макс Верстапен на 29 точки, докато сега изостава на 43, след като съотборникът му Сайнц взе победата, а Льоклер вместо с 26, приключи с 12 точки от надпреварата. 

„Много неща се случиха в това състезание. Макс се бори страхотно за 7-ата позиция, която изглеждаше страшно ценна, но мисля, че Ферари донякъде ни пожали по отношение на Шарл. Разбира се това бе фантастичен резултат за Карлос, но това, че от отбора разделиха стратегиите си, не ми стана ясно защо се случи” заяви Хорнър. 

„И все пак техните действия нямат нищо общо с нас. В крайна сметка те трябваше да вземат максимума от ситуацията, а не го направиха, след като оставиха Шарл в трудна позиция срещу Чеко и той се възползва, за да стигне до подиума” добави босът на Биковете.