Във Ферари напрежението е било много сериозно веднага след края на Гран При на Великобритания, независимо от победата на Карлос Сайнц. 

Според бившия пресофисър на отбора Алберто Антонини част от екипа първоначално е отказал да празнува победата на испанеца, недоволен от действията спрямо Шарл Льоклер. 

Както е известно монегаскът бе начело при излизането на колата за сигурност в последните обиколки, но изненадващо не бе повикан за смяна на гуми и впослествие се смъкна до 4-а позиция. 

„Това, което ми казаха, а аз вярвам на своя източник, се е случил доста грозен епизод след състезанието на „Силвърстоун”. Разбирам, че част от екипа на Ферари поне първоначално, е отказал да присъства на подиума по време на церемонията и след това на традиционните снимки. Ако това е вярно, както предполагам, това е много лош знак” казва Антонини. 

Льоклер бе жертва на много лоша стратегия и на състезанието в Монако, като няма победа след първите два старта, заради което изостана на 43 точки от лидера в подреждането Макс Верстапен.