Босът на Ферари Матиа Биното и пилотът Шарл Льоклер са се срещнали на вечеря в Монте Карло във вторник вечерта, разкрива „Гадзена Дело Спорт”. 

Италианското издание определя случилото се като "събитие за ликвидиране на напрежението”, а причината разбира се е случилото се в Гран При на Великобритания миналата неделя. 

Льоклер бе бесен на Скудерията, след като първо загуби време зад по-бавния си съотборник Сайнц, а след това бе лишен от шанс за победа поради това, че не бе повикан в бокса за смяна на гуми и в крайна сметка остана 4-и. 

Той поиска пълно разглеждане на ситуацията, за да се стигне впоследствие и до вечерята между него и Биното в „Отел дьо Пари” в Монте Карло, на която се счита, че всичко е било изчистено и отношенията помежду им отново са добри.  

Дали това е така ще стане още тази неделя, когато е Гран При на Австрия. Уикендът започва утре с първата свободна тренировка и квалификацията, а в събота ще се състои втората свободна тренировка и спринтовата надпревара. Състезанието е в неделя от 16:00 часа.