Не знам как оцелях. Това заяви пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу в първи по-сериозен коментар след ужасяващата катастрофа, която преживя на пистата „Силвърстоун“. 

Тогава, малко след началото, колата му бе ударена леко от Джордж Ръсел, след което се преобърна, превъртя се на няколко пъти, прескочи стената от гуми и се спря чак в предпазната мрежа. Китаецът обаче се размина като по чудо без сериозни наранявания. 

„Много бързо ускорих в началото, но след това се стигна до контакт с  друга кола. В един момент разбрах, че няма да спра и в чакъла. Освободих се от волана и след това заех максимално солидна позиция, в очакване на финалния удар“ разкара Джоу. 

„В един момент, когато спрях, не знаех къде към, защото бях преобърнат. Усетих, че има изтичане на някаква течност, но не знаех дали е от мен или от колата. Опитах се да изключа двигателя, защото бях наясно, че при пожар едва ли ще мога да изляза“ добави той. 

„Мислех, че съм в стената от гуми, но честно казано не знам как оцелях. Връщайки се назад няма съмнение, че „Ореолът“ ме спаси. В началото усещях лявата част на тялото си твърде изтръпнала и студена. Почти не чувствах нищо и не знаех дали от мен тече кръв или не. В един момент опитах да се размърдам и да се освободя, за да мога да изляза. Трябваше обаче колата да бъде преобърната, тъй като бях между стената от гуми и оградата. Един от хората, които се появиха искаше да знае дали съм добре. В началото имах някои натъртвания, но бързо ми минаха. Беше страхотно да видя и реакцията на Джордж (Ръсел)“ каза още Джоу, който днес отново е на линия на старта на уикенда в Австрия.