Бившият рейсдиректор на Формула 1 Майкъл Маси е напуснал ФИА, потвърдиха от световната автомобилна централа. 

Австралиецът бе освободен от поста си заради противоречивия край на миналия сезон и по-конкретно заради случилото се в последния старт в Абу Даби. 

Тогава той не спази напълно процедурата и правилата след излизането на пистата на кола за сигурност и така помогна на Макс Верстапен да получи предимство срещу Люис Хамилтън. Пилотът на Ред Бул изпревари британеца в последната обиколка и стана световен шампион в една от най-драматичните години в историята на спорта. 

Последва дълго разследване преди от ФИА да признаят, че Маси е допуснал грешки. Той бе освободен от позицията и зае друг пост, но сега е решил окончателно да се оттегли от световната централа. Той бе подложен на огромен натиск и критики заради решенията си през целия сезон 2021-а и оттеглянето му изглежда  напълно логично. 

В краткото съобщение от ФИА се казва, че Маси е взел решение да се върне в Астралия, за да бъде по-близо до семейството си и да започне нови предизвикателства. 

През тази година Формула 1 има двама рейсдиректори – Нилс Витих и Едуардо Фрейташ, които се редуват на позицията в опит да се избегнат спорни ситуации, както през миналата година.