Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел обяви, че прекратява кариерата си след края на сезона. Новината до голяма степен бе очаквана предвид залеза на германеца в последниге години. 

След дебюта си през 2007-а Фетел спечели 4 поредни титли между 2010 и 2013 с кола на Ред Бул, като при първия си триумф се превърна в най-младия шампион в историята на спорта. Той го направи на 23 години и 133 дни и постижението му още не е подобрено. 

Впоследствие бе 6 години във Ферари, като бе втори в шампионата през 2017-а и 2018-а, но за мнозина не оправда очакванията и можеше да постигне повече с колата на Скудерията. 

35-годишният пилот е карал още за Заубер, Торо Росо, а в момента и за Астън Мартин, където премина е от 2021-а. Гой  има 53 победи, общо 122 подиума и 57 полпозиции, което го прави един от най-успешните за всички времена. През сезон 2013-а спечели 13 състезания, с което изравни рекорда на Михаел Шумахер по най-много победи за една кампания. 

„Това е трудно решение, но мислих дълго и осъзнах ясно, че искам да прекарвам повече време със семейството си. Обичам спорта и той заемаше централно място в живота ми, откакто се помня. Има обаче и живот извън пистата. Вярвам, че всеки трябва да се променя и развива и сега за мен е най-важното да предам своите ценности на децата си и да бъда до тях, когато те се нуждаят от мен” заяви Фетел в публикувано видео в Инстаграм. 

От Астън Мартин разкриха, че са опитали да убедят Фетел да остани, но уважават и взетото от него решение.