Босът на Ферари Матиа Биното не се съгласи, че лошата стратегия е провалила Скудерията в Гран При на Унгария. 

Сайнц и Льоклер започнаха втори и трети и двойната победа изглеждаше напълно реално постижима, но загуба на скорост с гумите хард остави двамата едва 4-и и 6-и, което бе абсолютна катастрофа. 

„Определено нямахме представянето, което очаквахме без значение от гумите. Смятам, че цялостното представяне на колите ни бе под очакванията и просто ни липсваше скорост” заяви Биното, въпреки че Льоклер бе начело в средата на състезанието и изглеждаше с отлично темпо. 

„Получи се така може би заради атмосферните условия, тъй като бе по-хладно от очакваното и затова имахме трудности да бъдем постояни в представянето си. За първи път през този сезон колата не се държеше добре като цяло и ще се опитаме да разберем защо се получи така. В петък имахме предимство, но не и в неделя, което бе проблем” добави той. Сайнц бе на подобно мнение. 

„Определено страдахме като отбор. Бяхме донякъде объркани, тъй като наистина очаквахме силна надпревара. При по-ниските температури обаче, гумите не работеха добре и се получи нещо нередно с колата, така че не бяхме бързи. Трябва да намерим причините и да бъдем на по-добро ниво след паузата” заяви испанецът.