Люис Хамилтън обяви, че Фернандо Алонсо е бил най-трудния му съперник във Формула 1. 

Британецът спечели 7 титли, но още в първия си сезон в Макларън, където бе заедно с испанеца, двамата водеха безмилостни битки и в крайна сметка до голяма степен това помогна на Кими Райконен да спечели титлата с Ферари. 

Доста години след това отношенията между двамата останаха обтегнати, но напоследък враждата е забравена и уважението между 37-годишния британец и 41-годишния Алонсо се върна. 

„Помня задачата си едва на 22 да се изправя срещу Фернандо. Бях толкова млад и още тогава разбрах, че той е изключителен. Като чиста скорост винаги съм казвал, че той е най-трудният ми съперник. Имахме някои добри битки, макар че ми искаше да са повече. Все пак се надявам, че ще продължи да се състезава“ заяви Люис. 

Самият Алонсо също не спести похвалите си за Хамилтън. „Още през 2007 се виждаше какво може и какъв талант има. Сега просто се превърна в легенда на спорта. За мен винаги е било удоволствие да се състезавам срещу него и той е с основна заслуга за това, което в Мерцедес изградиха“ каза испанецът, който ще кара за Астън Мартин поне 2 години от следващия сезон. 

В момента Формула 1 е в почивка, като сезонът се подновява на 28 август с Гран При на Белгия.