Шарл Льоклер логично обяви, че титлата вече е мираж след поредния слаб уикенд за Ферари, който бе подплатен и с необосновано стратегическо решение от тима. 

Монегаскът успя да завърши 6-и, след като стартира 15-и заради смяна на компоненти в колата. На практика той трябваше да е 5-и, но бе повикан за смяна в предпоследната обиколка, след което допусна грешка в питлейна и получи наказание от 5 секунди, така че се смъкна с една позиция в подреждането. 

„Относно титлата нещата започват да изглеждат наистина трудни за нас, особено предвид формата на Ред Бул през целия уикенд. Не ми остава обаче нищо друго освен да се опитам да се прадставя по най-добрия начин във всеки от следващите стартове“ заяви Льоклер. 

Босът на отбора Матиа Биното пък защити тима си, въпреки че влизането на Шарл за късна смяна бе напълно ненужно предвид изоставането от Ред Бул, а и очаквано той не успя да направи най-бързия тур. 

„Надявахме се на по-добър резултат и сме разочаровани, но трябва да признаем, че Ред Бул бяха по-бързи, както бе и в Унгария. Просто трябва да се опитаме да се подобрим, не само в оставащите състезания, но да мислим и за догодина. В края бяхме достатъчно смели в търсене на максимума, а и имахме преднина пред Фернандо. Знаехме, че ще бъдем на границата, но и че Шарл ще може да го изпревари с новите си гуми. Това бе правилното действие, но не успяхме да постигнем  най-бързия тур, така че трябва да разберем защо. За съжаление Макс се откъсна много и дори и да печелим докрая, това няма да е достатъчно“ заяви Биното.