Нико Розберг съсипа от критики Ферари след поредната тъпотия на Скудерията, като обвини Скудерията в некомпетентност. 

Както е известно тимът повика Карлос  Сайнц за смяна на гуми в 15-ата обиколка на Гран При на Нидерландия, но когато испанецът спря, механикът, който трябваше да сложи задна-лява гуми се оказа, че липсва. Това забави пилота почти 13 секунди и елиминира шансовете му за място на подиума. 

„О Боже! Матиа Биното твърди, че в тима няма нужда от промени, но това не може да продължава. Та отборите от Формула 2 и Формула 3 работят по-добре по отношение на стратегиите си. Промени просто са нужни. Не познавам Биното, но той трябва да вземе решения“ заяви световният шампион за 2016-а. 

Още по време на състезанието Биното обясни, че хаосът е настъпил заради много късното решение Сайнц да бъде повикан за смяна, за което механиците не са били готови. Впоследствие той отговори директно и на бившия пилот. 

„Няма да сменяме хора и това е директният отговор към Розберг. Това което е важно е стабилността и това да се подобряваш във всяко състезание. Имаме страхотен отбор и не се съмнявам в това. По-големият проблем е не случилото се в бокса, а темпото ни“ каза босът, чийто тим отново нямаше шанс да се бори за победата.