Още едно място във Формула 1 за 2023-а бе потвърдено, след като Алфа Таури обяви официално, че Юки Цунода ще кара за отбора и през следващата година. 

Това ще бъде третия сезон на японеца в отбора, който се представя на приливи и отливи от дебюта си през 2021-а, като все пак може да се похвали с 43 точки и най-добро класиране от 6-о място в Унгария през миналата година. 

Засега не е ясно обаче кой ще бъде негов съотборник, тъй като Пиер Гасли е спряган сериозно за преминаване в Алпин. Говори се, че ако подобен трансфер се получи, позицията на французина може да бъде заета от Ник де Врийс, дебютирал с 9-о място в Италия. 

„Благодарен съм на Ред Бул, Хонда и отбора на Алфа Таури, че продължават да ми дават възможност да се състезавам във Формула 1. Целта ми е да завършим максимално силно този сезон и след това да мислим за следващия” заяви Цунода. 

За следващата година все пак има доста неясноти относно състава на отборите. Досега са ясни пилотите на Ред Бул, Ферари, Мерцедес, Макларън и Астън Мартин, като по едно свободно място има в Алпин, Алфа Ромео, Хаас, Алфа Таури и Уилямс.