Уилямс Рейсинг очаквано потвърди раздялата с Никола Латифи след края на сезона. Канадецът не бе убедителен в представянето си от дебюта си през 2020-а и логично се стига до раздялата. 

Той записа 55 участия до момента във Формула 1, в които обаче взе само 7 точки и почти през цялото време бе в сянката на съотборниците си. Първо отстъпваше на Джордж Ръсел, а сега и на Алекс Албън. 

„След като вече потвърдихме, че Алекс Албън ще продължи да бъде наш пилот за следващата година, а и за след това, скоро ще обявим и пълния пълния отбор” се казва в официалното съобщение. 

Счита се, че Ник де Врийс, който взе точки зад волана на Уилямс в първия си старт в Италия, е основната цел, но той е искан също и от Алфа Таури, а ще тества и за Алпин през тази седмица. 

През 2020-а Латифи бе единственият пилот, който не взе нито точка през сезона, докато Ръсел имаше 3. На следващата година той записа 7-о и 9-о място в Унгария и Белгия и приключи със 7 точки, но британският му съотборник приключи с 16. През този сезон най-доброто му класиране е 12-о място, докато Албън събра 4 точки.