На Шарл Льоклер липсва нещо, заради което той не може да разкрие пълния си потенциал във Формула 1. 

Това обяви Жан Тод, който бе в основата на доминацията на Ферари от годините на Михаел Шумахер в началото на този век. 

Льоклер започна силно този сезон, но след много грешки от отбора и някои свои, рано загуби шансове за титлата, въпреки че разполага с много бърза кола. 

„Мисля, че Шарл вече е голям шампион. Все още обаче му липсва нещо… което се надявам, да намери скоро и да разкрие потенциала си“ заяни Тод пред „Гадзета дело Спорт“, като коментира и целия сезон на Скудерията. 

„В един момент Ферари имаше най-бързата кола. Пропуснаха обаче много възможности заради стратегия и проблеми с надеждността. Това трябва да спре и нищо да не се оставя на случайността. Ако не приемаш нещата за даденост, имаш вкичко необходимо да си шампион“. 

Бившият бос на ФИА бе запитан и за сравнение между Михаел Шумахер и Макс Верстапен, като се изказа доста дипломатично. „Познавам Михаел много добре, но не и Макс. Все пак вижда, че както и Михаел, и той е много отдаден и агресивен. Михаел е страхотен и извън пистата. При Макс не знам, дали е така. В момента той изглежда пределно фокусиран върху състезанията. И двата имат страхотни коли, защото те са много важни за победите“. 

Льоклер изостава на 116 точки от Верстапен и Макс може да си гарантира титлата още в Сингапур в края на седмицата при определени условия.