Във Формула 1 се заформя нов скандал между Мерцедес и Ред Бул, след като се появиха информации, че Биковете могат да бъдат  наказани заради нарушаване на бюджетния таван през 2021-а година. 

Босът на тима Кристиан Хорнър заяви, че не знае за подобно нещо, а коментара му впоследствие бе определен като „забавен“ от колегата му Тото Волф, който бе категоричен, че това е тежко нарушение с влияние върху първенствата през 2021, 2022  и 2023-а. 

Според информациите от Ред Бул са похарчили над 145 милиона паунда при допустими само 114 милиона. Още един отбор е нарушил финансовите правила, като официалното съобщение ще бъде на 5 октомври. Наказанието за това провинение може да бъде от сериозна глоба до отнемане на точки в зависимост от определянето на нарушението като леко или тежко. 

„Ние със сигурност не знаем за никакви нарушения. Сметките бяха предадени още през март и това е дълъг процес, през който преминава ФИА, като другата седмица ще станат ясни резултатите“ заяни доста неопределено Хорнър. 

„Забавно е, че Кристиан казва това, след  като вече от седмици те са разследвани. Явно той не говори със финансовия директор на отбора. Разбрахме, че има отбор, който е в минимално нарушение и друг, който сериозно надвишил бюджета. Това е публична тайна“ каза Волф.