Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4 един кръг преди края на сезона. 15-годишният българин, който е дебютант в шампионата, завърши второто маратонско състезание в Навара на втора позиция и стана недостижим за съотборника си Хю Бартър.

Цолов потегли трудно и се смъкна до осмо място в последното състезание, но постепенно проби до върха и завърши на 1.876 секунди зад победителя Бартър.

Така нашето момче има 81 точки преднина срещу австралийския си съотборник, който спечели и трите състезания в Навара. До края на сезона остават още три старта, в които Бартър не може да настигне българина в класирането.

"В един момент забелязах, че е успял бързо да излезе зад мен на второто място. Тогава разбрах, че битката за титлата завършва днес", каза Бартър.

За Никола това бе първи състезателен уикенд без победа във Формула 4 Испания, но самият българин каза в интервюта преди началото, че ще бъде внимателен и ще пази преднината си. Преди последните три старта той е с 10 победи, четири втори и едно трето място.

Цолов е шампион и в класирането при новобранците във Формула 4 Испания - една от многото крачки към Формула 1.