Серхио Перес запази победата си в Гран При на Сингапур. Около 3 часа след края на състезанието и след като бе изслушан от стюардите бе потвърдено, че мексиканецът остава на първото място.  

Той бе разследван заради нарушаване на правилата при движение зад кола за сигурност, като не е спазил изискването да бъде на дистанция от поне 10 коли зад сейфтикара. 

Интересното е, че той е направил 2 нарушения, като за първото получи предупреждение, а за второто 5 секунди наказание, но тъй като финишира с аванс от 7,6 секунди пред Шарл Льоклер, остана на върха. 

Стюардите обясниха, че заради трудните условия и изсъхващата писта са решили само да предупредят пилота на Ред Бул за първото провинение, но за второто вече го наказват, което обаче не променя крайния резултат. 

Друг е въпроса, че едва ли е имало голям шанс победата да му бъде отнета, след като той бе награден след края на състезанието и получи трофея за първото си място и след това да бъде пратен втори изобщо нямаше да е хубаво за Формула 1 и ФИА.