Серхио Перес е трябвало да получи 2 наказания от по 5 секунди и да загуби победата си в Гран При на Сингапур, обяви босът на Ферари Матиа Биното. 

Мексиканецът бе санкциниран само веднъж с 5 секунди и предупреждение, заради това че не се е движел на необходимата дистанция зад кола за сигурност, като запази първото си място, тъй като завърши със 7,6 секунди пред Шарл Льоклер. 

„Той допусна тази грешка на два пъти в два различни случая за кола за сигурност, когато бе твърде далеч от нея. При тези положения правилата казват, че трябва да има наказание от 5 секунди, 10 или преминаване през бокса. В крайна сметка обаче решението на стюардите бе друго“ заяви Биното. 

„Разочаровани сме, че решението не излезе в хода на надпреварата, защото това забяване  се отрази на награждаването, но и на Шарл, който в опита си да остане близо до Перес, изхаби гумите си. Вероятно стюардите искаха да чуят версията на пилота, за да не допуснат грешка и затова изчакаха“ добави той. 

Във Ферари обаче могат да се сърдят само на себе си, че не спечелиха, след като Льоклер загуби първата  си позиция още на старта, а след това мексиканецът запази контрола, въпреки че имаше период, в който в рамките на няколко обиколки монегаскът бе много близо до него, но така и не успя да го изпревари.