Световната автомобилна федерация – ФИА, отложи разкриването на информацията дали отбор от Формула 1 е надвишил бюдежтния таван за миналата година. 

От Мерцедес и Ферари твърдят, че от Ред Бул са направили това значително, а според слуховете и от Астън Мартин има нарушение, но при тях е минимално. 

Очакваше се яснота по въпроса да има в сряда, но сега това ще бъде разкрито в началото на следващата седмица, като ФИА отрече категорично изтичането на информация по въпроса. 

„ФИА съобщава, че завършването на анализа относно финансовите действия на отборите от Формула 1 за 2021-а година, както и съобщаването на резултатите от него, няма да се състои на 5 октомври, сряда. Това е дълъг и комплексен процес, който все още не завършен и резултатите от който ще са ясни на 10 октомври, понеделник. Всякакви твърдения, че хора от екипа на ФИА са разкрили важна информация са напълно безпочвени“ се казва в официалното съобщение. 

Обвинението срещу Ред Бул, е че използвали 7,25 милиона долара или е надвишил бюджета с 5%. Според „Скай Спортс“ обаче, нарушенията са минимални и не се очакват сериозни наказания. 

Резултатите ще станат ясни в деня след Гран При на Япония, когато Макс Верстапен може да е спечелил втората си световна титла. Това ще стане, ако той спечели и направи най-бърза обиколка, без значение от резултатите на останалите.