Пиер Гасли ще кара за Алпин от следващия сезон във Формула 1. Това стана ясно в навечерието на квалификацията преди Гран При на Япония. 

От френския тим потвърдиха, че са намерили заместник на Фернандо Алонсо, а на позицията на Гасли Алфа Таури бързо обяви идването на Ник де Врийс, който впечатли в дебюта си в Италия миналия месец. 

Със 103 старта зад гърба си и победа в Италия през 2020-а, Гасли се превърна в цел №1 за Алпин, а сега отборът ще разполага и с изцяло френски тандем пилоти, въпреки че в миналото отношенията между двамата невинаги са били особено гладки. 

„Това определено бе нещо много атрактивно. Беше крайно време да взема кариерата в собствените си ръце и да започна една невероятна история с Алпин” заяви 26-годишният французин, чийто договор е поне за 2 години. 

„Той ще ни донесе много опит и скорост и точно това търсихме” добави босът на Алпин Отмар Шафнауер, чийто тим ще плати 10 милиона евро неустойка на Ред Бул за пилота. 

При това положение за следващия сезон почти не останаха свободни места в отборите, като все още не е ясно кой ще кара в Уилямс до Алекс Албън, а е много вероятно и Мик Шумахер да бъде заменен в Хаас.