Мик Шумахер ще трябва сам да заслужи мястото си в Хаас и да покаже в оставащите състезания, че има място в отбора и за следващия сезон във Формула 1. Това обяви собственикът на тима. 

Младият германец бе критикуван от Джийн Хаас заради катастрофите си през годината, стрували много пари на отбора  и ще трябва да се представи на ниво в последните 4 старта, за да остане. 

„Просто изчакваме. Нуждаем се от това Мик да спечели точки за отбора и ще му дадем възможно най-много време, за да видим на какво е способен. Ако иска да остане при нас, тогава ще трябва да покаже, че може да се представя добре. Именно това очакваме” заяви Хаас. 

23-годишният Шумахер, сил на 7-кратния шампион Михаел, спечели 12 точки до момента, като завърши 8-и и 6-и в Англия и Австралия през лятото. В последните 7 надпревари обаче най-добрият му финал е 12-ото място в Италия. За сравнение съотборникът му Кевин Магнусен има 22 точки. 

„Започнахме сезона успешно, но след това в средата на кампанията допуснахме изоставане. Във Формула 1 обаче сега е много по-трудно отпреди, тъй като просто няма аутсайдери, както едно време. Спортът обаче е много скъп и грешките на пилота и отбора струват  милиони долари. Мик има потенциал, но неговите катастрофи ни струваха наистина много” добави босът. 

За заместници на Шумахер-младши са спрягани бившите пилоти Антонио Джовинаци и Нико Хюлкенберг. В края на тази седмица е състезание в Остин, САЩ, където Мик ще има първа възможност да спечели нещо.