Фернандо Алонсо получи обратно точките за 7-ото си място в Гран При на САЩ, след като Алпин спечели обжалването на наказанието му, искайки преразглеждане на случая. 

Испанецът бе санкциниран с 30 секунди в Остин, след като от Хаас подадоха жалба, че автомобилът му е опасен за останалите, заради отчупено огледало в последните обиколки. 

Както е известно пилотът участва в тежък инцидент с Ланс Строл, след който успя да продължи и да финишира с добри точки. Впоследствие той бе наказан, въпреки че стюардите не му показаха предупредително знаме за нередности по автомобила, каквато е процедурата. 

„Не получих кариран черно-оранжев флаг, така че явно от ФИА са преценили, че колата е сигурна и може да продължи да се състезава. След това автомобилът получи зелена светлина и в закрития парк, а и апелът от Хаас закъсня. Няма съмнение, че решението е грешно и ако наказанието не бъде отменено, тогава може да се стигне до сериозен проблем в бъдеще за Формула 1” заяви Алонсо снощи в Мексико. 

В крайна сметка справедливостта възтържествува и с тези 6 точки Алпин дръпна с 12 пред Макларън в битката за 4-ото място при конструкторите. До края на сезона има още 3 старта. При това положение десетката допълниха отново Себастиан Фетел, Кевин Магнусен и Юки Цунода, а Естебан Окон остана без точка.